Rudolph van Veen

Er zijn veel chefs op televisie die eigenlijk vrij weinig achter hun naam hebben staan. Zij zijn vooral presentatoren geworden van de programma’s waarin zij zitten en daar is het meeste wel mee gezegd. Dat gaat absoluut niet op voor Rudolph van Veen, de spontane kok die lange tijd met Carlo en Irene een naam op heeft weten te bouwen op televisie. Veel mensen kenden de naam echter al, Van Veen heeft veel grote prijzen gewonnen en mocht op het Oscar-gala in Los Angeles voor beroemde mensen koken. Wanneer er een naam genoemd moet worden van een chef die op de Nederlandse televisie veel bestaansrecht heeft, dan is het de naam van Rudolph van Veen.

24Kitchen

Van Veen zegt zelf dat hij niet voor 24Kitchen werkt, maar dat hij het is omdat al zijn vrije tijd in de zender zit. Het is ook duidelijk te zien dat de chef dit met veel plezier doet, hij presenteert meerdere programma’s die zeer uiteenlopend zijn. Zo laat hij zien hoe je lekkere gerechten neer kunt zetten met makkelijke bereidingswijzen, maar laat hij ook zien hoe je de beste baksels kunt maken in de eigen keuken. Het meest leuke programma van deze chef is volgens veel mensen tot The Taste of Life Travel. Hierin bezoekt hij andere landen om de plaatselijke gerechten daar te proberen. Zulke programma’s zijn overigens altijd al een groot succes geweest.

Rudolph van Veen is één van de chefs die eerst een grote naam opgebouwd heeft met het bereiden van eten in restaurants en op internationale gelegenheden om daarna te gaan werken voor de televisie. De vraag is of hij er ook van gedroomd heeft om zijn keukens op te zeggen om vervolgens kijkers aan te trekken, maar het is in ieder geval een feit dat deze chef nog altijd aan het werk is met datgene waar hij het meest van houdt: Het bereiden van eten.

eenvoudige-recepten © 2017 | All Rights Reserved