Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en eenvoudige gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links | Culinaire Top 50 |

U bent hier: Home/ Recepten/ Hoofdgerechten/ Paella


Paella

Paella

Ingredienten

Voor 4 Personen:

- 200 gram langkorrelrijst
- 1 kipfilet (in grove stukken gesneden)
- 500 gram mosselen (schoongemaakt)
- 8 gambas of langoustines (ongepeld)
- 2 uien (gesnipperd)
- 3 teentjes knoflook (gesnipperd)
- 1 rode paprika (in reepjes)
- 3 tomaten (ontveld, ontpit, in vieren gesneden)
- 1/2 Liter rundsbouillon (of water met bouillonblokjes)
- 1 glas witte wijn
- 1/2 theelepel saffraandraadjes
- olijfolie
- peper en zout

Bereidingswijze

Verhit wat olijfolie in een brede pan en bak de stukken kip langs alle kanten aan. Voeg de knoflook, ui, paprika en tomaten toe en laat even zachtjes meesudderen. Haal alles uit de pan.

Verhit wat olijfolie in de pan en bak de rijst tot de korrels mooi glimmend zijn. Blus met de bouillon en de wijn, voeg alles terug toe en breng aan de kook. Breng op smaak met peper, zout en de saffraandraadjes.

Laat het geheel ongeveer 25 minuten garen op een zacht vuurtje .

Voeg de mosselen en gambas toe en laat nog 8 minuten verder garen. (bijna alle kookvocht moet nu door de rijst opgenomen zijn).

Over Paella

Van paella bestaan vele varianten en je kan gerust experimenteren. Hoofdzaak is wel dat paella altijd een combinatie moet zijn tussen kip (of konijn) met schaal- en schelpdieren. Paella wordt in Valencia bereid in grote platte pannen met twee oren (de naam van deze pan: paella).

Kooktip

Tomaten - Ontvellen





















Home | Links | Culinaire Top 50 |

©2008-2010| Disclaimer en Privacy