Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en eenvoudige gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links | Culinaire Top 50 |

U bent hier: Home/ Recepten/ Bijgerechten/ Gestoofde Appeltjes


Gestoofde Appeltjes

Gestoofde Appeltjes

Ingredienten

Voor 2 Personen:

- 2 stoofappelen
- 2 kleine klontjes boter
- 2 eetlepels cognac
- snufje kaneel
- 2 eetlepels kandijsuiker
- een scheutje water

Bereidingswijze

Haal met een appelboor het klokhuis uit de appels (boor volledig door de appels heen). Vul de onderkant van elke appel op met een klontje boter. Vul de schacht van de appel met kandijsuiker en giet in elke appel een scheutje cognac. Bestuif de appels met wat kaneelpoeder. Doe de appels en een scheutje water in een kookpot en laat ze gedurende 30 minuutjes stoven op een zeer klein vuurtje met het deksel op de pot. Dien warm op.

Deze gestoofde appeltjes passen zeer goed bij Konijn op Grootmoeders Wijze.

Tip: Je kan het scheutje water eventueel vervangen door een scheutje koffie.




















Home | Links | Culinaire Top 50 |

©2008-2010| Disclaimer en Privacy