Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en eenvoudige gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Bijgerechten/ Bloemkool met Roomsaus en Spek


Bloemkool met Roomsaus en Spek

Ingredienten

Voor 4 Personen:

- 1 grote bloemkool
- 150 gr gerookt spek
- 1 ei
- peper en zout
- 2 eetlepels room
- 1 eetlepel vetstof
- 1 pakje kant en klare bearnaisesaus
- 1 eetlepel citroensap
- fijngesneden bieslook
- 1 teentje knoflook

Bereidingswijze

Maak de bloemkool schoon, spoel en verdeel in roosjes. Kook de bloemkool gedurende 15 minuten gaar.

Klop ondertussen de room stijf en voeg de eierdooier toe. Snijd het spek in stukjes en bak het gedurende 5 minuten in de vetstof. Pers het teentje knoflook uit boven het spek.

Maak de bearnaisesaus zoals op het pakje aangegeven is. Voeg er het spek aan toe en tot slot het room-eierdooiermengsel (van het vuur af). Breng de saus op smaak met zout, peper en citroensap.

Giet de bloemkool af, schik in een schaal en overgiet met de saus. Bestrooi met fijngesneden bieslook.

Broccoli, savooikool, paksoi en spruiten kan je op dezelfde manier klaarmaken.




















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy